Knasende havreflarn
Ingen jul uten deilige havreflarn. Med strimler av smeltet sjokolade på toppen blir det knapt bedre!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
150 g
smør, usaltet2 dl
sukker0.5 dl
glukose0.5 dl
fløte2 dl
havregryn2 dl
hvetemel0.5 ts
bakepulver1 ts
Vaniljeekstrakt eller vanilla bean pasteDryss
60 g
sjokoladeSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 175 °C, (varmluft) eller 200°C ( vanlig)
Smelt smør i en kjele. Ha i de øvrige ingrediensene ( ikkemandelflak ) og rør raskt sammen til en jevn deig.
Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate med en teskje. Bruk en hel teskje røre per havreflarn. Husk å beregne litt god plass, for kakene flyter veldig ut.
Dryss litt mandelflak på toppen av hver kjeks.
Havreflarn skal steke midt i ovnen, helst med varmluft, i ca. 5 - 8 minutter *
Form kakene ved hjelp av en skje om de har flytt ut for mye, og avkjøl de varme havreflarne i 5 minutter.
* Test litt så ser du hvor mye kakene flyter ut, før du setter flere på brettet.
Dryss
Ha litt smeltet sjokolade i et lite sprøytepose og klipp en litehull i på enden av sprøytepose lag sikk-sakk mønster på toppen av hver kjeks.
Frys kjeksene i 5 minutter.
Havreflarn oppbevares i tettkakeboks.