Knasende havreflarn

Knasende havreflarn

Ingen jul uten deilige havreflarn. Med strimler av smeltet sjokolade på toppen blir det knapt bedre!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 150 g

    smør, usaltet
  • 2 dl

    sukker
  • 0.5 dl

    glukose
  • 0.5 dl

    fløte
  • 2 dl

    havregryn
  • 2 dl

    hvetemel
  • 0.5 ts

    bakepulver
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt eller vanilla bean paste
  • mandelflak til dryss
  • Dryss

  • 60 g

    sjokolade
  • Slik gjør du det:

    Sett stekeovnen på 175 °C, (varmluft) eller 200°C ( vanlig)
    Smelt smør i en kjele. Ha i de øvrige ingrediensene ( ikkemandelflak ) og rør raskt sammen til en jevn deig.
    Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate med en teskje. Bruk en hel teskje røre per havreflarn. Husk å beregne litt god plass, for kakene flyter veldig ut.
    Dryss litt mandelflak på toppen av hver kjeks.
    Havreflarn skal steke midt i ovnen, helst med varmluft, i ca. 5 - 8 minutter *
    Form kakene ved hjelp av en skje om de har flytt ut for mye, og avkjøl de varme havreflarne i 5 minutter.
    * Test litt så ser du hvor mye kakene flyter ut, før du setter flere på brettet.

    Dryss

    Ha litt smeltet sjokolade i et lite sprøytepose og klipp en litehull i på enden av sprøytepose lag sikk-sakk mønster på toppen av hver kjeks.
    Frys kjeksene i 5 minutter.
    Havreflarn oppbevares i tettkakeboks.