Kokos- og valnøttmarengs

Kokos- og valnøttmarengs

Prøvd marengs med deilig smak av kokos og valnøtt før?

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

5 dl

sukker

7 stk

Eggehviter

0.5 ts

Cream of tartar

100 g

Raffaello-konfekt

75 g

kokos

Slik gjør du det:

Jeg liker å lage ekstra fint sukker, bare hell sukker i en blender og finmal det. Tilsetter du frø fra en vaniljestang, får du deilig hjemmelaget vaniljesukker.
Hell alle ingredienser bortsett fra Raffaello-konfekt, kokos og valnøtter i en stor bolle, og sett det over en kjele med kokende varmt vann.
Pisk det for hånd til sukkeret er helt oppløst (bruker du ekstra fint sukker går dette raskere).
Når alt sukkeret er oppløst, hell røren i en mikserbolle og miks dette i ca. 5 minutter på høy hastighet.
Når det er ferdig mikset tilsetter du knust Raffaello-konfekt, kokos og deilige valnøtter for å få litt ekstra crunch.
Rør det forsiktig sammen.
Bruk gjerne en iskremskje for å få like store klatter, fordel utover to stekebrett med bakepapir.
Sett begge brettene i en forvarmet ovn på 125 C° og stek marengsene i en hel time. Jeg bruker varmluft når jeg steker disse, da blir delitt ekstra fluffy.
Etter en time slår du av ovnen og lar marengsen stå der i ytterligere 30 minutter.
Så er det bare og servere dem på et dessertbord!