Kokoskake fylt med vaniljekrem (Pinnsvinkake)

Kokoskake fylt med vaniljekrem (Pinnsvinkake)

Dette er en populær kake! Under det tette kokoslaget skjuler det seg myk kake fylt med deilig vaniljekrem. På grunn av utseendet kalles kaken ofte for Pinnsvinkake.

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Sukkerbrød

3 stk

egg

1 dl

sukker

0.5 dl

hvetemel

0.5 ts

bakepulver

Fyll

200 g

smør

200 g

melis

1 pk

vaniljesaus til koking

2.5 dl

melk

Pynt

150 g

kokos

1 ss

smør

1 ss

sukker

Slik gjør du det:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend inn i eggedosisen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i 30-40 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Del kaken i to lag.
Til kremen piskes mykt smør og melis til smørkrem. Kok vaniljekrem av vaniljekrempulveret og melken. Avkjøl vaniljekremen helt og bland inn i smørkremen.
Ha smør, sukker og kokos i en stekepanne. Varm opp på middels varme til kokosen har fått en gyldenbrun farge. Avkjøl helt.
Ha 2/3 av vaniljekremfyllet mellom kakebunnene og resten i et tynt lag rundt hele kaken. Fest den avkjølte kokosen rundt hele kaken.