Konfekt med hasselnøttpraline

Konfekt med hasselnøttpraline

Dette er en av mine desiderte favorittkonfekter!

Oppskrift av: Fredrik Solbakk Andersen

Ingredienser

400 g

sjokolade

Hasselnøttparline:

200 g

sjokolade (Jeg brukte Valrhona guanaja, bruk sjokolade av god kvalitet, aller helst valrhona, du får det igjen på smaken)

200 g

sukker

120 g

vann

Slik gjør du det:

Sjokoladen:Smelt ca. 2/3 av sjokoladen over vannbad. Vær forsiktig så du ikke får noe vann i sjokoladen, da er den ødelagt. Hakk resten av sjokoladen, og ha den i en ny bolle.
Ta bollen med den smeltede sjokoladen av vannbadet, tørk under boller, og hell den smeltede sjokoladen, over den hakkede sjokolade. Nå må du røre med en slikkepott hele tiden. Ikke voldsomt, men bare hold sjokoladen i bevegelse.
Rør til den smeltede sjokoladen har sunket til en temperatur på 27-28 grader. Nå skal du varme sjokoladen igjen. Til dette pleier jeg å bruke en hårføner, du kan bruke vannbad, men da har du mye mindre kontroll på varmen, så det tryggeste er å bruke en hårføner.
Bruk hårføneren til å blåse varm luft ned på sjokoladen mens du rører i den. Stopp når temperaturen er på 31-32 grader. Har du varmet sjokoladen for mye, og den er for varm, må du begynne hele prosessen på nytt.
Hell sjokoladen over konfektformen, slik at sjokoladen fyller opp hele formen. Snu så formen opp-ned slik at du heller ut sjokoladen igjen. Bank på siden av formen, slik at du får et tynt lag med sjokolade i formen.
Bruk en pallett og skrap av den overflødige sjokoladen, slik at du har fine kanter. Sett så formen i kjøleskapet, mens du lager fyllet.
Fyllet:Smelt sukker og vann til karamell. Tilsett hasselnøtter, rør godt slik at karamellen har fordelt seg godt på nøttene. Lag avkjøle seg.
Ha så nøttene i en foodprosessor, og kjør blandingen til den har blitt flytende.
Smelt sjokoladen i vannbad og bland med hasselnøttpralinen.
Ta formen ut av kjøleskapet, fyll hullene nesten helt opp med pralin. Sett i kjøleskapet til fyllet har stivnet. Smelt og temperer sjokoladen på nytt, hell sjokoladen over konfektformen igjen, slik at alle hullene er dekket. Bruk en palett og skrap bort all overflødig sjokolade. Sett i kjøleskapet til den har stivnet.
Når du skal ha konfekten ut av formen, banker du langsidekanten av konfektformen i benken. Nå skal konfekten dette ut av formen. Oppbevar konfekten kjølig.