
Konfektkake
Denne oppskriften passer i en liten langpanne.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Kakebunn:
4 stk
Eggehviter200 g
sukker2 ts
bakepulver150 g
Ritz-kjeksSjokoladekrem:
125 g
smør100 g
melis4 stk
eggeplommer3 ss
kakao2 ts
vaniljesukkerSjokoladeglasur:
200 g
kokesjokolade2 ss
smørSlik gjør du det:
Knus Ritz-kjeks i en kjøkkenmaskin.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs.
Vend inn bakepulver og kjekssmuler.
Fordel deigen i en bakepapirkledd liten langpanne. Stek kaken midti ovnen ved 175° i 20 min.
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
Sjokoladekrem: Rør mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem og bland inn kakao og vaniljesukker.
Bre sjokoladekremen over den kalde kakebunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i ca. 30 min.
Sjokoladeglasur: Smelt kokesjokoladen sammen med smøret.
Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig til sjokoladeglasuren er stivnet.
Tips: Når du skal skjære kaken i biter, er det lurt å la den stå litt i romtemperatur. Da er det lettere å skjære pene stykker.