Konfektkake

Konfektkake

Denne oppskriften passer i en liten langpanne.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Kakebunn:

  • 4 stk

    Eggehviter
  • 200 g

    sukker
  • 2 ts

    bakepulver
  • 150 g

    Ritz-kjeks
  • Sjokoladekrem:

  • 125 g

    smør
  • 100 g

    melis
  • 4 stk

    eggeplommer
  • 3 ss

    kakao
  • 2 ts

    vaniljesukker
  • Sjokoladeglasur:

  • 200 g

    kokesjokolade
  • 2 ss

    smør
  • Slik gjør du det:

    Knus Ritz-kjeks i en kjøkkenmaskin.
    Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs.
    Vend inn bakepulver og kjekssmuler.
    Fordel deigen i en bakepapirkledd liten langpanne. Stek kaken midti ovnen ved 175° i 20 min.
    Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
    Sjokoladekrem: Rør mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem og bland inn kakao og vaniljesukker.
    Bre sjokoladekremen over den kalde kakebunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i ca. 30 min.
    Sjokoladeglasur: Smelt kokesjokoladen sammen med smøret.
    Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig til sjokoladeglasuren er stivnet.
    Tips: Når du skal skjære kaken i biter, er det lurt å la den stå litt i romtemperatur. Da er det lettere å skjære pene stykker.