Kransekake med vanilje
Kransekake både pynter opp julebordet og smaker nydelig!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Slik gjør du det:
KransekakenSett ovnen på 160 °C.Ha mandlene i en kjøkkenmaskin og kjor maskinen til mandlene er finhakket. Tilsett melis, vaniljefrø, flytende glukose og eggehviter og kjør maskinen til alt samles til en nokså fast masse.Dryss litt melis på arbeidsbordet og kna deigen til den blir jevn og fin, ca. 3 minutter.Spray kransekakeformene med matfett og dryss godt med semulegryn eller mel.Rull deigen til lange pølser og legg dem i formene.Stek kransekakeringene i ca. 15 minutter og avkjøl dem helt i formene. Kakk dem lett i bordet for a løsne kransekakeringene for du tar dem ut. Det er viktig å ikke steke kransekakeringene for lenge, de bør fortsatt vare litt seige når du tar dem ut av ovnen. De hardner raskt når de avkjøles.GlasurenLag glasuren. Ror sammen melis, eggehvite og eventuelt smakstilsetning. Ha glasuren over i en sprøytepose med liten åpning.Lag sikksakkmønster med glasuren over alle ringene og sett dem sammen til et ≪tårn≫ før glasuren tørker.Pynt gjerne med Twist eller annen pynt, eller behold kransekaken som den er.