Hopp til hovedinnhold
Kransekakestenger uten egg, melk og gluten

Kransekakestenger uten egg, melk og gluten

Disse kransekakestengene lages uten melk, egg og gluten. Endelig noe alle med glutenallergi kan glede seg til i julen!

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Bakverk

Slik gjør du det:

Mandler kan erstattes av solsikkekjerner 1. Mal mandlene/kjernene. 2. Tilsett melisen og traganten. 3. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 15 min. 4. Kok opp ca 2 dl vann. 5. Vri opp gelatinplatene og la de smelte i vannet. Skal ikke koke. 6. Tilsett 2 ss glukose. 7. Bland alt godt sammen. 8. Del deigen opp i emner og trill til pølser, ca 6-7 cm. 9. Stek kransekakestengene i ca 15 minutter på 200 grader. Kransekakestengene holder et par dager i kjøleskap, men kan gjerne fryses. Forslag på sjokoladeglasur: 1. Smelt sjokoladen sammen med soyamelk/melk. 2. Dypp hver side av kransekakestengene godt ned i sjokoladen og legg de på et bakepapir til sjokoladen stivner. Oppskrift: Sissel Brunstad, Kokeboken Min Mat