Kringle med mandler
Oppskriften gir en stor kringle eller to små.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Slik gjør du det:
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og ha i melken, la det bli fingervarmt.
Hell væsken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egget. Ha i sukker, kardemomme og mel til deigen er passe fast.
Arbeid deigen godt sammen og sett den til heving under plast på et lunt sted i ca. 30 min.
Lag mandelfyllet ved å male mandlene, tilsette sukker og eggehvite og blande inn mandelmasse.
Ha deigen på et bakebord og trill den ut til en lang pølse. Klem den ut eller kjevle den ut til ca. 15 cm. bredde. Fordel mandelmasse over deigen og brett den sammen. Legg den i kringlefasong på et bakepapir eller en smurt stekeplate, med skjøten ned.
Etterhev kringlen på et lunt sted i ca. 20-30 min. Pensle med egg og dryss på mandelflak. Stek kringlen ved 200 grader i 20-30 min. Avkjøl på rist.