Krokanis
Dette er måten å lage deilig, hjemmelaget krokanis på.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
180 minutter
DessertIngredienser
1 stk
vaniljestang3 stk
eggeplomme150 g
sukker2 dl
melk2 dl
kremfløteKrokan/karamell
2 dl
sukker1 ss
smørSlik gjør du det:
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha det i en kjele med melken og varm opp til kokepunktet. Ta av kjelen og la det kjøle av i noen minutter. Pisk eggeplommer og sukker kraftig. Hell i fløte og vaniljemelken og bland godt.
Smelt smør og sukkeret til det begynner å få farge. Ha i mandler (og/eller nøtter). La det få karamellfarge. Hell det ut på bakepapir og la det stivne. Hakk det godt opp når det har stivnet.
Bland de karamelliserte mandlene/nøttene med i is-røren.
Sett i fryseren. Rør om med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller (eller bruk ismaskin).