Krokanisparfait med marinerte appelsiner
Is med krokan! Ja, det lager du selv.
Christopher Sjuve
45 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Krokan:
150 g
sukker100 g
mandelIsparfait:
3 ss
sukker1 dl
vann3 stk
eggeplomme3 dl
kremfløteMarinerte appelsiner:
2 dl
sukker2 dl
vann1 stk
kanelstang3 stk
stjerneanis, hel2 stk
laurbærblad1 ts
korianderfrø3 stk
appelsinSlik gjør du det:
Krokan: Gjør klart et bakepapir i bunnen av en langpanne før du begynner. Lag karamell av sukkeret ved å la det smelte forsiktig. Bruk en tresleiv til å klemme ut klumper. Karamellen er ferdig når den har fått en vakker gyllen farge og er blitt blank og ikke grumset. Følg godt med så det ikke blir brent. Tilsett mandlene og rør rundt til de er dekket av karamell. Hell massen ut på bakepapiret og avkjøl helt. Brekk krokanen i mindre biter og hakk den så grovt eller fint du vil ha den ved hjelp av hurtigmikser, eller med kniv. Isparfait: Kok sukkerlake av sukker, vaniljestang og vann. Visp eggeplommene godt sammen og fortsett å piske mens du sper inn den varme sukkerlaken i en tynn stråle. Fortsett å piske til du har en lys og luftig eggedosis. Pisk fløten til den danner myke topper og bland den inn i eggedosisen. Bland inn krokan. Hell i egnete former og frys i minst fire timer, eller helst over natten. Marinerte appelsiner: Kok sukkerlake av sukker og vann og tilsett alt krydderet. Avkjøl helt. Skrell appelsinen med kniv, slik at du får av den tynne hvite hinnen. Skjær appelsinene i tynne skiver, eller skjær ut filetene, slik at de er helt skinnfrie. Hell den kalde krydderlaken over appelsinene og sett kaldt, gjerne over natten. Legg pent opp på tallerken og pynt med sitronmelisse.