Kuppelkake fra Toscana
Marengs, sjokolade, fløte, kaffe og konjakk med mer - denne italienske kaken er en skattkiste av dimensjoner.
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
Kakebunn (sukkerbrød)
6 stk
egg180 g
sukker180 g
hvetemel1 ts
bakepulverKrem 1
2 dl
crème fraîche50 g
melis30 g
marengs, grovhakket5 pl
gelatinKrem 2
5 stk
eggeplomme125 g
sukker3 dl
kremfløte100 g
kokesjokolade, lys2 ss
kaffe, sterk2 ss
cognac5 pl
gelatinDynking av kakebunnen:
3 ss
kaffe3 ss
cognacSjokoladeglasur
250 g
kokesjokolade, lys75 g
delfiafettSlik gjør du det:
Stivpisk eggedosis til kakebunnen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover i en smurt langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 10-15 minutter. Fyll 1: Pisk sammen crème fraîche og melis. Rør inn bringebær og marengs. Tilsett oppløst gelatin. La kremen stå kaldt ca. 1/2 time. Fyll 2: Pisk eggeplommer og sukker til sukkeret er løst opp. Pisk kremen og ha den i eggedosisen. Smak til med kaffe og konjakk. Tilsett oppløst gelatin. Sett kremen kaldt ca. 1/2 time. Kle en rund bolle med brede papirstrimler. Skjær ut en liten runding av sukkerbrødbunnen (samme diameter som bollebunnen) og legg den i bunnen av bollen. Skjær resten av sukkerbrødbunnen i brede strimler og kle hele bollen innvendig med strimlene. Gjem noen av strimlene til å ha på toppen av bollen. Dynk bunnen med kaffe og konjakk. Fyll først med krem 1 og deretter med krem 2. Legg på resten av kakestrimlene. Kaken bør stå i minst fire timer før den hvelves. Smelt sjokolade og delfiafett til sjokoladeglasuren. Avkjøl noe og dekk kaken med glasuren. Dryss over melis før servering.