Kylling sataya med nudelsalat
En av de beste kyllingrettene som finnes
Kristiane Suzanne Vilslund
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllingfilet1.5 dl
vann4 ss
peanøttsmør2 cm
fersk ingefær2.5 ss
soyasaus1 fedd
hvitløk1 stk
lime1 klype
salt og pepperTil nudlene
1 pk
eggnudler100 g
cashewnøtter0.5 stk
rødløk0.5 fedd
hvitløk3.5 ss
koriander, frisk, hakket1 stk
lime1 ts
sesamolje1 ts
østerssaus1 dæsj
olje1 dæsj
salt og pepper1 stk
Hjertesalat til tilbehørSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 250 grader. (varmluft)Legg 4 trespyd på et fat med vann, så de ikke tar fyr når du steker dem på så høy varme.I en blender/ stavmikser har du koriander, chili, hvitløk, ingefær, soyasaus og vann.Vask limen og rasp av litt av skalle. Skjær limen i to og ha både saften og skallet i blenderen. Smak til med salt og pepper.Satayasausen skal ha en lett saus-aktig konsistens. Ha opp i mer vann om nødvendig.Legg halvparten av sausen til side. Den andre delen skal du marinere kylling spydene med. Dryss over litt olje og nykvernet salt før steking.
Stek kyllingen midt i ovnen i ca 8-10 minutter. Snu dem hvert 3-4 minutt så de blir jevnt stekt.I mellomtiden koker du nudlene som anvist på pakken.Finhakk koriander og rødløk og ha dette i en serveringsbolle sammen med soyasaus, østerssaus, sesamolje, lime, chili og honning. Bland godt sammen..
Grovhakk de usaltede cashewnøttene. Rist dem på en middels varm stekepanne.Ta spydene ut av ovnen. Se til at de er helt gjennomstekt.Ha salaten, nudlene, lime og kylling spydene på et fat. Ha over et par spiseskjeer med satayasaus og server.