Kylling sataya med nudelsalat

Kylling sataya med nudelsalat

En av de beste kyllingrettene som finnes

Kristiane Suzanne Vilslund
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 4 stk

    kyllingfilet
  • 1.5 dl

    vann
  • 3 ss

    koriander, frisk, hakket
  • 1 ts

    chilipasta (sambal oelek)
  • 4 ss

    peanøttsmør
  • 2 cm

    fersk ingefær
  • 2.5 ss

    soyasaus
  • 1 fedd

    hvitløk
  • 1 stk

    lime
  • 1 klype

    salt og pepper
  • Til nudlene

  • 1 pk

    eggnudler
  • 100 g

    cashewnøtter
  • 0.5 stk

    rødløk
  • 0.5 fedd

    hvitløk
  • 1 ts

    chilipasta (sambal oelek)
  • 3.5 ss

    koriander, frisk, hakket
  • 1 stk

    lime
  • 1 ts

    sesamolje
  • 1 ts

    østerssaus
  • 1 dæsj

    olje
  • 1 dæsj

    salt og pepper
  • 1 stk

    Hjertesalat til tilbehør
  • Slik gjør du det:

    Sett stekeovnen på 250 grader. (varmluft)Legg 4 trespyd på et fat med vann, så de ikke tar fyr når du steker dem på så høy varme.I en blender/ stavmikser har du koriander, chili, hvitløk, ingefær, soyasaus og vann.Vask limen og rasp av litt av skalle. Skjær limen i to og ha både saften og skallet i blenderen.  Smak til med salt og pepper.Satayasausen skal ha en lett saus-aktig konsistens. Ha opp i mer vann om nødvendig.Legg halvparten av sausen til side. Den andre delen skal du marinere kylling spydene med.  Dryss over litt olje og nykvernet salt før steking. 
    Stek kyllingen midt i ovnen i ca 8-10 minutter. Snu dem hvert 3-4 minutt så de blir jevnt stekt.I mellomtiden koker du nudlene som anvist på pakken.Finhakk koriander og rødløk og ha dette i en serveringsbolle sammen med soyasaus, østerssaus, sesamolje, lime, chili og honning. Bland godt sammen..
    Grovhakk de usaltede cashewnøttene. Rist dem på en middels varm stekepanne.Ta spydene ut av ovnen. Se til at de er helt gjennomstekt.Ha salaten, nudlene, lime og kylling spydene på et fat. Ha over et par spiseskjeer med satayasaus og server.