Kyllingsnitsel med salviesmør
Kyllingsnitsel er altså kylling som paneres med griljermel. Det kjøper du gjerne ferdig i butikken.
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Kyllingen
1 dl
hvetemel2 stk
egg25 g
parmesan1 stk
sitron4 kvist
timian30 stk
salvie1.5 dl
griljermel1 ts
salt4 stk
kyllingbryst50 g
smørPotetene
10 stk
poteter2 stk
timian2 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.
Start med potetene. De tar lengst tid. Del potetene i båter og ha dem over i en ildfast form eller langpanne. Hakk opp timianen og ha over sammen med resten av ingrediensene. Rør det godt sammen.
Stekes i 20–25 minutter.
Så til kyllingen. Ha hvetemelet på en tallerken. Eggene pisker du lett sammen i en dyp tallerken. Parmesanen og det gule på sitronskallet river du på den fine siden av et rivjern. Hakk opp timiangreinene og 10 av salviebladene. Bland alt dette sammen med brødsmulene på en tredje tallerken. Ta også med salt og pepper her.
Legg kyllingfiletene mellom to lag plastfolie og bank dem forholdsvis flate. Rull dem så først i hvetemelet, så i eggene og til slutt i brødsmule- og parmesanblandingen.
Smelt sammen olje og smør i en stekepanne og stek filetene i 2 omganger på litt over medium varme. Vanlige små fileter trenger 8–10 minutter totalt. Bruker du større, trenger de litt lengre tid for å bli gjennomstekt.
Smelt de 50 grammene med smør i en liten kasserolle sammen med de resterende 20 salviebladene. La smøret koke i 1 minutt til bladene er sprø. Hell det smeltede smøret over kyllingfiletene ved servering.
Tips!
Har jeg tørt fint brød eller loff i brødboksen, kjører jeg det til smuler i food prosessoren og putter det i fryseren. Smulene er perfekte å bruke til all slags griljering.