Lammesaus

Lammesaus

Dette er en god saus. Du kan, om du vil, forsøke å sprøyte den inn i kjøttet.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 2 stk

    hvitløk
  • 2 kvast

    rosmarin
  • 200 g

    lammefilet
  • 1 dl

    kremfløte
  • Slik gjør du det:

    Forvarm ovnen til 180 grader.
    Pakk hvitløk og rosmarin inn i aluminiumsfolie.
    Bak hvitløken i ovnen i omtrent 45 minutter, til hvitløken er helt myk.
    Mos hvitløken i en potetpresse. Bland hvitløken ut med litt fløte, til konsistensen er som en saus.
    Ha den i en sprøyte med stor og tykk spiss.
    Gni lammefileten med salt og pepper. Stek den på skikkelig høy varme i et par minutter på hver side, gjerne i en grillpanne.
    Legg kjøttet på benken. Med flere stikk, sprøyt inn sausen før servering.