Lapper med sitronkrem
Disse lappene med bær og sitronkrem er friske og gode...
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Lapper
3 stk
egg220 g
sukker425 g
hvetemel675 ml
kulturmelk0.4 ts
salt0.4 ts
Hjortesalt0.3 ts
natron150 g
Smeltet smør1 ts
Vaniljeekstrakt1 stk
Revet sitronskall fra 1 sitronSitronkrem
150 ml
Kald kremfløte75 g
mascarpone100 g
melis1 ts
Vaniljeekstrakt1 stk
Revet sitronskall og juice fra 1 sitronSlik gjør du det:
Fremgangsmåte lapper
For å lage lapper starter du først med å smelte smøret.
Deretter visper du luftig eggedosis av egg og sukker.
I toomganger tilsetter du kulturmelk, og sikter i mel i eggedosisen. Vend det forsiktig om slik at du bevarer luftigheten i røren.
Tilsett natron, hornsalt og vaniljeekstrakt, og bland det godt sammen.
Tilsett smeltet smør og rør forsiktig til en klumpfri røre.
Start stekingen med en gang.Varm takken eller stekepannen til middels varme, og legg i litt smør og ca. 3 iskremskjeer med røre om gangen.
Stek svelene i ca. tominutter på hver side.
Fremgangsmåte sitronkrem
Ha kremfløte, melis, mascarpone og vanilje en middels stor bolle, og visp det luftig med en håndmikser.
Tilsett revet sitronskall og sitronjuice, og bland det lett sammen med en slikkepott.
Server lappene nystekte, gjerne med ferske bær, banan, og deilig sitronkrem.