
Lemon curd
Hjemmelaget engelsk sitronkrem er nydelig som tilbehør til noe søtt...
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
225 g
sukker1.3 dl
Ferskpresset sitronsaft, evt litt sitronskall8 stk
eggeplommer85 g
Usaltet smør i terningerSlik gjør du det:
Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og evt. sitronskall i en bolle og rør det godt sammen.
Sett detover en kjele med kokende vann.
Varm opp blandingenover vanndampen under omrøring helt til blandingen har tyknet, det tar cirka 30-40 min.
Løft bollen av kjelen og sett den til avkjøling i cirka 10 minutter.
Tilsett smør skåret i terninger og kjør blanding helt glatt med en stavmikser.
Hell lemon curden overpå egnede glass.
Sett deti kjøleskapet til den er helt kald, aller helst til dagen etter.
Da vil konsistensen tykneog bli mer kremete.
Lemon curden holder seg bra i sju dager i kjøleskapet.