Løk og egg
Billig mat? Jo, da skal du prøve den sjokkerende gode retten med egg og løk. Den får du for en slikk og ingenting.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettSlik gjør du det:
Skrell løken og skjær den i skiver. Ha den i vann med laurbær, smør, salt og pepper. La det koke på svak varme under lokk i 30 minutter.
Det skal ikke være vann igjen når løken er kokt ferdig. Er det vann der, så ta av lokket og la det koke ut.
Forvarm grillelementet i ovnen og riv osten.
Kok opp vann i en kjele til å posjere eggene. Skru av platen og la vannet stilne. Knekk eggene ned i en kopp. Slipp eggene forsiktig ned i vannet. La dem ligge i vannet i tre minutter. Ta opp med hullsleiv.
Mens eggene posjeres, legg løken på skåler som tåler varme. Strø over revet ost og sett dem øverst i ovnen. Osten skal smelte, men ikke bli brun.
Ta skålene ut. Løft eggene ut med en hullsleiv og legg dem på skålene.
Server med hakket persille og et dryss med flaksalt.