Løkringer
Denne oppskriften på løkringer er de beste du har smakt. Garantert.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
15 minutter
TilbehørIngredienser
4 porsjoner
2 ss
maisenna1 dl
hvetemel1 knivsodd
cayennepepper2 dl
vann med kullsyre4 dl
brødrasp3 stk
løk (vanlige, gule løk)Dipp
3 ss
majones3 ss
rømme2 ss
gressløk, hakketSlik gjør du det:
Bland sammen mel, maisenna og cayenne. Ha i mineralvannet.
Ha brødrasp på en stor, flat tallerken.
Fjern skallet på løkene. Skjær dem tvers over slik at det blir ringer. Legg ringene på en tallerken.
Varm opp oljen til det blir 160-180 grader grader.
Bruk gafler til å holde løken med. Dypp dem først i røren, så vend dem i brødraspet.
Legg dem forsiktig i olje. Friter to eller tre av gangen. Omtrent ett minutt eller når de får fin, gyllen farge.
Legg dem på kjøkkenpapir så oljen renner av.
Server dem med en god dipp, for eksempel hvor du blander like deler majones og rømme, ha i litt gressløk og en skvis sitron.