Mandarinkake
Oppskrift av: Aase Strømstad
90 minutter
KakeIngredienser
Kakebunn:
3 stk
egg100 g
sukker400 g
potet, kokt1 ss
potetmel2 ts
bakepulverFyll:
1 bokser
mandarinbåter1 pk
kakefyllmed romsmakGarnering:
2.5 dl
mandarinlake1 ss
sitronsaft3 pl
gelatin2 dl
kremfløteSlik gjør du det:
Visp eggedosis av egg og sukker. Mos potetene fint og rør inn potetmel og bakepulver. Rør det sammen med eggedosisen. Fyll røren i godt smurt form og stek kaken nederst i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken og del den i to bunner. Sil laken fra mandarinene og ta vare på den. Mål den og spe eventuelt med vann til angitt mengde lake. Skjær knapt halvparten av mandarinbåtene i små terninger, fordel dem over den ene kakebunnen og legg på det meste av romkremen. Dekk med den andre bunnen. Smør resten av romkremen over. Bløt gelatinplatene, smelt dem i sitronsaft og rør det sammen med mandarinlaken. Legg en rad mandarinbåter på kaken. Hell geleen over når den så vidt begynner å stivne. Stivvisp fløten og sprøyt den rundt kanten av kaken.