Mandel- og sitronkake med jordbær
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
KakeIngredienser
Bunn
100 g
mandler2 stk
storeggehviteFyll
2 stk
storeggeplomme0.5 ss
sitronskall, revet2 ss
sitron, presset0.75 dl
sukker2 dl
kremfløte1 l
jordbærSlik gjør du det:
Varm stekeovnen til 200 °C. Hakk mandlene grovt i en foodprocessor, tilsett mandelmassen og eggehvitene. Ha bakepapir i en springform, 28 cm i diameter og bred ut deigen, stek midt i stekeovn 12-15 min, til bunnen er lysbrun. Fyll: Bland eggeplommer, sitronskall, sitronsaft og sukker i en liten kasserolle. Varm opp til en tykk krem mens du visper godt . Avkjøl. Pisk fløte til krem. Legg mandelbunnen på et serveringsfat. Bre avkjølt sitronkrem over bunnen og legg krem på toppen. Legg over rikelig med jordbær. Sikt over melis og pynt med mynte eller sitronmelissse.