Mandelbunn med sjokolade og smørkrem
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
KakeIngredienser
Mandelbunn
200 g
mandler, malte200 g
melis4 stk
eggehvite, stivpisketSjokoladetopping
2 ss
kaffe0.5 dl
melk2 pl
kokesjokolade, mørk200 g
smør, mykt200 g
melis4 stk
eggeplommeSlik gjør du det:
Begynn med å lage mandelbunn. Mal mandlene og bland med melis. Stivpisk 4 eggehviter og vend inn de mandel og melis blandingen. Fyll i en smurt form, 22/24 cm. Dekk bunnen med bakepapir. Stek i varm stekeovn på nederste rille i ca 30 min. Avkjøl. Sjokoladetopping. Ha kaffe, melk og kokesjokolade i biter i en bolle og smelt over et vannbad. Rør sammen. Rør smør og melis hvitt og luftig. Rør inn eggeplommer, en av gangen. Rør tilslutt inn den lett avkjølte smeltede sjokoladen. Sett kaken på et kakefat og sett "ringen" fra springformen rundt. Fyll sjokoladetoppingen over mandelbunnen, glatt den pent ut. Sett kaken kaldt i kjøleskapet til sjokoladetoppingen har stivnet, minst 3-4 timer eller natten over. Ved servering, ta av "ringen", løsne ev med en spiss liten varm kniv (dyppet i varmt vann) rundt kanten. Frisk frukt eller bær. Oppskrift: Silje Runningshaugen, Tanum i Bærum