Mandelbunn med sjokolademousse, jordbær- og ostekrem
Denne kaken kom på tredjeplass i Hjemmets kakekonkurranse, og er også glutenfri.
Oppskrift av: Kristin Jøtun
Ingredienser
Bunn:
5 stk
egg250 g
melis250 g
mandler, malte1 ts
bakepulverJordbærkrem:
7 stk
jordbær6 ss
jordbærsyltetøy3 dl
kremfløte2 ss
sukkerSjokolademousse:
3 dl
kremfløte2 ss
sukker2 stk
Lindt Excellence Chili sjokolade (mørk)Ostekrem:
2 pk
kremost naturell2.5 dl
melis3 dl
kremfløte2 ss
sukkerSlik gjør du det:
Visp egg og melis til eggedosis, og bland deretter i finmalte mandler og bakepulver. Ha røren i en godt smurt form på ca. 24 cm, gjerne med bakepapir i bunnen.
Stekes nederst i ovnen på 180º i 30-40 min. La bunnen avkjøles og del den deretter i to.
Pisk kremfløten og sukkeret stivt. Bland deretter i jordbærsyltetøyet. Smør kremen utover bunnen. Legg deretter de oppskårne jordbærene oppå og legg på topplokket.
Smelt sjokoladen over vannbad mens du pisker kremfløten og sukkeret stivt. Bland deretter sjokoladen i litt krem, og ha deretter i resten av kremen. Smør dette på toppen av kaken og sett den kjølig til moussen har stivnet.
Pisk osten og melisen hvit og luftig, og kremfløten og sukkeret stivt. Bland deretter disse to, og du har en velsmakende og deilig ostekrem.
Når moussen har stivnet, smører du ostekremen på toppen av kaken og bruker resten av kremen til å pynte den med. Pynt med jordbær og mynte på toppen.