Mandelbunn med sjokolademousse, jordbær- og ostekrem

Mandelbunn med sjokolademousse, jordbær- og ostekrem

Denne kaken kom på tredjeplass i Hjemmets kakekonkurranse, og er også glutenfri.

Oppskrift av: Kristin Jøtun

Ingredienser

Bunn:

5 stk

egg

250 g

melis

Jordbærkrem:

7 stk

jordbær

2 ss

sukker

Sjokolademousse:

2 ss

sukker

2 stk

Lindt Excellence Chili sjokolade (mørk)

Ostekrem:

2.5 dl

melis

2 ss

sukker

Slik gjør du det:

Visp egg og melis til eggedosis, og bland deretter i finmalte mandler og bakepulver. Ha røren i en godt smurt form på ca. 24 cm, gjerne med bakepapir i bunnen.
Stekes nederst i ovnen på 180º i 30-40 min. La bunnen avkjøles og del den deretter i to.
Pisk kremfløten og sukkeret stivt. Bland deretter i jordbærsyltetøyet. Smør kremen utover bunnen. Legg deretter de oppskårne jordbærene oppå og legg på topplokket.
Smelt sjokoladen over vannbad mens du pisker kremfløten og sukkeret stivt. Bland deretter sjokoladen i litt krem, og ha deretter i resten av kremen. Smør dette på toppen av kaken og sett den kjølig til moussen har stivnet.
Pisk osten og melisen hvit og luftig, og kremfløten og sukkeret stivt. Bland deretter disse to, og du har en velsmakende og deilig ostekrem.
Når moussen har stivnet, smører du ostekremen på toppen av kaken og bruker resten av kremen til å pynte den med. Pynt med jordbær og mynte på toppen.