Mandelkjeks

Mandelkjeks

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Bakverk

Ingredienser

100 g

mandler

250 g

hvetemel

1 stk

egg

Slik gjør du det:

Rist/stek mandlene raskt i en stekepanne, hakk og avkjøl. Ha resten av ingrediensene i en foodprocessor og kjør sammen. Ha deigen over på et bakebord og elt inn hakkede avkjølte mandler. Rull til lange pølser (ca 5 cm brede) og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Stek midt i varm stekeovn ved 180 ºC i 30-35 min. Ta dem ut, avkjøl litt før de skjæres i skrå skiver ca 1,5 cm (på stekebrettet). Senk temperaturen i stekeovnen til 130 ºC og stek videre i ca 20 min til de er blitt tørre. Avkjøl og oppbevar i en tett boks. Server mandelkjeksene til for eksempel moset jordbær eller dypp kjeksen i et glass søt hvitvin.