M&M-sjokoladekjeks med mintsmak

M&M-sjokoladekjeks med mintsmak

Hva med å prøve disse deilige sjokoladekjeksene med M&M-mint til jul?

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 225 g

    Usaltet smør
  • 200 g

    sukker
  • 150 g

    Lys brunt sukker
  • 2 stk

    egg
  • 1 stk

    eggeplomme
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 350 g

    hvetemel
  • 1 ts

    bakepulver
  • 1 ts

    natron
  • 1 ts

    salt
  • 200 g

    Mørke sjokoladeknapper
  • 200 g

    Mint M&M eller vanlig M&M
  • 1.5 ts

    havsalt
  • Slik gjør du det:

    Forvarm ovnen til 180 °C.
    Rør smør, sukker og lyst brunt sukker til det blir lyst og luftig, ca. 3 minutter.
    Ha i ettegg om gangen, og til slutt en eggeplomme og vanilje.
    Rør det luftig i ytterligere 2 minutter.
    Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Hell det tørre over i røren og miks til alt er godt blandet.
    Rør inn sjokoladeknapper, mint-M&Mog valnøtter.
    Bruk en iskremskje for å lage like store kjeks. Legg én skje røre per kjeks på et stekebrett, og husk å la det være god avstand mellom hver av dem.
    Dryss litt havsalt på toppen.
    Ha litt mer sjokolade og M&M på toppen og stek dem så på midterste rille i ovnen i 10–13 minutter. Når jeg lager disse kjeksene pleier jeg å sette ovnen på varmluft. Da blir kjeksene litt ekstra fluffy.
    Ta brettet ut av ovnen ogavkjølt helt.