M&M-sjokoladekjeks med mintsmak
Hva med å prøve disse deilige sjokoladekjeksene med M&M-mint til jul?
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
225 g
Usaltet smør200 g
sukker150 g
Lys brunt sukker2 stk
egg1 stk
eggeplomme1 ts
Vaniljeekstrakt350 g
hvetemel1 ts
bakepulver1 ts
natron1 ts
salt200 g
Mørke sjokoladeknapper200 g
Mint M&M eller vanlig M&M1.5 ts
havsaltSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 180 °C.
Rør smør, sukker og lyst brunt sukker til det blir lyst og luftig, ca. 3 minutter.
Ha i ettegg om gangen, og til slutt en eggeplomme og vanilje.
Rør det luftig i ytterligere 2 minutter.
Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Hell det tørre over i røren og miks til alt er godt blandet.
Rør inn sjokoladeknapper, mint-M&Mog valnøtter.
Bruk en iskremskje for å lage like store kjeks. Legg én skje røre per kjeks på et stekebrett, og husk å la det være god avstand mellom hver av dem.
Dryss litt havsalt på toppen.
Ha litt mer sjokolade og M&M på toppen og stek dem så på midterste rille i ovnen i 10–13 minutter. Når jeg lager disse kjeksene pleier jeg å sette ovnen på varmluft. Da blir kjeksene litt ekstra fluffy.
Ta brettet ut av ovnen ogavkjølt helt.