M&M-sjokoladekjeks med mintsmak

M&M-sjokoladekjeks med mintsmak

Hva med å prøve disse deilige sjokoladekjeksene med M&M-mint til jul?

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

225 g

Usaltet smør

200 g

sukker

150 g

Lys brunt sukker

2 stk

egg

1 ts

Vaniljeekstrakt

350 g

hvetemel

1 ts

natron

1 ts

salt

200 g

Mørke sjokoladeknapper

200 g

Mint M&M eller vanlig M&M

1.5 ts

havsalt

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 °C.
Rør smør, sukker og lyst brunt sukker til det blir lyst og luftig, ca. 3 minutter.
Ha i ettegg om gangen, og til slutt en eggeplomme og vanilje.
Rør det luftig i ytterligere 2 minutter.
Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Hell det tørre over i røren og miks til alt er godt blandet.
Rør inn sjokoladeknapper, mint-M&Mog valnøtter.
Bruk en iskremskje for å lage like store kjeks. Legg én skje røre per kjeks på et stekebrett, og husk å la det være god avstand mellom hver av dem.
Dryss litt havsalt på toppen.
Ha litt mer sjokolade og M&M på toppen og stek dem så på midterste rille i ovnen i 10–13 minutter. Når jeg lager disse kjeksene pleier jeg å sette ovnen på varmluft. Da blir kjeksene litt ekstra fluffy.
Ta brettet ut av ovnen ogavkjølt helt.