Manuelas favorittbrownies
Den skal være fudgy og ha en fin glans på toppen. Nam!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
160 g
hvetemel350 g
Mørk sjokolade5 ss
Mørk kakao230 g
smør350 g
Lyst, brunt sukker4 stk
Store egg2 stk
eggeplommer1 ts
Vaniljeekstrakt3 stk
Daim-sjokolader (kan sløyfes)Slik gjør du det:
Ha sjokolade og smør i en bolle. Sett bollen over kokende varmt vann. Rør konstant til alt er smeltet.
Skru av varmen, men la bollen fortsatt stå over det kokende varme vannet.
Tilsett brunt sukker i sjokoladeblandingen. Rør godt til alt er blandet.
Det er denne prosessen med å varme sukker når du tilsetter det som gir den fantastiske glansen på toppen når de er stekt.
Ta bollen av varmen. Tilsett egg, eggeplommer og vaniljeekstrakt og bland forsiktig sammen. Ikke miks eggene for mye, da blir det kake i stedet forbrownies!
Jeg kjøpte tre Daim-sjokolader og finmalte dem i en kjøkkenmaskin.
Rør inn mel- og kakaoblandingen. Rør alt godt sammen.
Tilsettden knuste Daim-sjokoladen.
Fordel røren i en form på ca 18 x 26 cm.
Stekes i 30 minutter på 180 ˚C. Det er viktig at du ikke steker den lenger enn 30 minutter.
Avkjøles helt, sett den så i fryseren i cirka 30-45 minutter. Da er kaken litt fastere og lettere å skjære i perfekte biter.