Manuelas favorittbrownies

Manuelas favorittbrownies

Den skal være fudgy og ha en fin glans på toppen. Nam!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 160 g

    hvetemel
  • 350 g

    Mørk sjokolade
  • 5 ss

    Mørk kakao
  • 230 g

    smør
  • 350 g

    Lyst, brunt sukker
  • 4 stk

    Store egg
  • 2 stk

    eggeplommer
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 3 stk

    Daim-sjokolader (kan sløyfes)
  • Slik gjør du det:

    Ha sjokolade og smør i en bolle. Sett bollen over kokende varmt vann. Rør konstant til alt er smeltet.
    Skru av varmen, men la bollen fortsatt stå over det kokende varme vannet.
    Tilsett brunt sukker i sjokoladeblandingen. Rør godt til alt er blandet.
    Det er denne prosessen med å varme sukker når du tilsetter det som gir den fantastiske glansen på toppen når de er stekt.
    Ta bollen av varmen. Tilsett egg, eggeplommer og vaniljeekstrakt og bland forsiktig sammen. Ikke miks eggene for mye, da blir det kake i stedet forbrownies!
    Jeg kjøpte tre Daim-sjokolader og finmalte dem i en kjøkkenmaskin.
    Rør inn mel- og kakaoblandingen. Rør alt godt sammen.
    Tilsettden knuste Daim-sjokoladen.
    Fordel røren i en form på ca 18 x 26 cm.
    Stekes i 30 minutter på 180 ˚C. Det er viktig at du ikke steker den lenger enn 30 minutter.
    Avkjøles helt, sett den så i fryseren i cirka 30-45 minutter. Da er kaken litt fastere og lettere å skjære i perfekte biter.