Manuelas glutenfrie vaniljecupcakes

Manuelas glutenfrie vaniljecupcakes

På disse cupcakene kan du velge og vrake i topping!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 235 g

    mandelmel
  • 75 g

    rismel
  • 1 ss

    maisenna
  • 235 g

    usaltet smør, romtemperert
  • 250 g

    sukker
  • 5 stk

    Store egg
  • 0.5 dl

    kremfløte
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • Slik gjør du det:

    Sett ovnen på 160 °C, og gjør klar to muffinsbrett med til sammen16–18 former.
    Sett det til siden så lenge.
    Ha smøret i en mikserbolle og miks til det får samme konsistens som majones. Det kan ta alt fra 5 til 10 minutter, det kommer an på hvor mykt smøret er. Det er veldig viktig at smøret er romtemperert for at disse kakene skal blisaftige.
    Tilsett sukker og miks blandingen i 7 minutter. Skrap sidene godt med enslikkepott underveis.
    I mellomtiden sikter du mandelmel, rismel og maisenna over i en bolle. Sett den til sideså lenge.
    Tilsett 2 av eggene i smør- og sukkerblandingen og miks i 30 sekunder. Det er viktig at du ikke mikser formye, for da blir kakene kompakte.
    Skrap innsiden av bollen med en slikkepottog tilsett de resterende 3 eggene. Miks i ytterligere 30 sekunder.
    Tilsett melblandingen i to omganger, og vend den inn med en slikkepott etterhver gang.
    Hell i kremfløten.
    Tilsettvaniljepaste eller vaniljeekstrakt og bland det inn i røren.
    Fyll formene litt over ¾ fulle med røre.
    Jeg bruker en iskremskje til dette.
    Stek cupcakene på midtersterille i ovnen i ca.15–20 minutter.
    Tiden avhenger av ovnen og størrelsenpå formene, men sjekk med en kakepinne etter 15 minutter, er den tørr når du tar den ut er kakene ferdige.
    Avkjøles helt.
    Liker du å pynte kan du ringle overlitt sitronglasur. Det lager du enkelt ved å røre litt sitronsaft inn i melisen til du får en passe konsistens.