Marihønekake

Marihønekake

Oppskrift av: Camilla Tubertini
60 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Noen ganger er det enkleste også det beste. Som denne gammeldagse, hjembakte jordbærkaken. Den må vel passe godt til marihønenes årlige sommerfest! 1. Skru stekeovnen på 175 °C. Pisk egg og sukker til eggedosis. 2. Smelt smøret. Smør og strø en springform, ca. 20 cm i diameter. 3. Bland de tørre ingrediensene, med unntak av semulegryn, med hverandre. Rør dem inn i eggedosisen. Tilsett så mye semulegryn at røren tykner. 4. Hell melk i det smeltede smøret, og kok opp. Tilsett smørmelken i bollen mens du rører. 5. Hell røren i formen. Sett formen på nederste rille i ovnen, og stek kaken i ca. 35 minutter. 6. Ta ut kaken, og la den blir avkjølt. Hvelv kaken ut på et fat, og la den hvile med kakeformen som lokk, gjerne til neste dag. 7. Tid for marihøner! Legg et bakepapir på en stor tallerken. Velg ut hvilke jordbær som skal brukes til pynt. Skyll dem, fjerne hamsene, tørk og skjær dem i to på høykant. 8. Smelt kokesjokolade i en liten bolle (f.eks. i vannbad, mikro, eller i smalt syltetøyglass i stekeovn på 75 °C i 10-15 minutter). Dypp spissene av jordbærene i sjokoladen, og legg dem på bakepapiret. Tegn midtstreken og dytt på prikkene med en bomullspinne. 9. Nå skal kaken lages! Del kaken i tre bunner. Stivpisk kremfløten. 10. Mos ca. 5 dl av jordbærene, og smak til med litt sukker - det fremhever smaken. Mos bananene i en annen bolle. 11. Legg den nederste bunnen på et kakefat, og fordel jordbærmosen oppå. Bre et lag krem på bunn nummer to. Nå er det tid for litt kakeakrobatikk: Legg på denne bunnen med kremen ned. Fordel most banan oppå. Bre krem på den siste bunnen, og legg den med kremen mot bananmosen. La helst kaken stå og godgjøre seg i kjøleskapet i en time eller mer før du pynter og serverer. 12. Bre resten av kremen over kaken, og pynt med bærene. Oppskriften er hentet fra boken "Millas festkaker"