Marinert kylling- og svinefilet servert med peanøttsaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
250 g
kyllingfilet250 g
svinefiletMarinade
3 fedd
finhakket hvitløk1 ts
koriander, malt1 ts
karri0.5 ts
spisskum, malt1 ss
sukker, brunt2 ss
olje, nøytral1 ss
fiskesaus0.5 ts
sambal oelekPeanøttsaus
1 bokser
kokosmelk2 ts
karripasta2 ss
grovt peanøttsmør1 ss
sukker, brunt3 ss
limesaft1 ss
fiskesausSlik gjør du det:
Skjær kylling og svi i fingertykke strimler og træ på spidd (satèpinner / grillpinner) og legg i et fat. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell over kjøttet. La stå og trekke smak i ca 1 time på kjøkkenbenken eller natten over i kjøleskapet. Varm kokosmelken til peanøttsausen til kokepunktet. Tilsett resten av ingrediensene i den rekkefølge de står i oppskriften, rør godt mellom hver ingrediens. Sausen bør ikke koke. Avkjøl sausen litt før servering, da vil den tykne. Dekk et stekebrett med bakepapir og legg kylling og svinespydene på stekebrettet og stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 °C i 10 -15 min til de er så vidt gjennomstekt uten å bli tørre. Server med ris og peanøttsaus.