Marsipanlasagne med amarettokrem og frukter

Marsipanlasagne med amarettokrem og frukter

Oppskrift av: Lars Barmen
20 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Denne oppskriften er laget av Lars Barmen, norsk stjerne-kokk, også kjent fra tv-programmet Barmeny. Splitt vaniljestangen i to på langs. Bland alle ingrediensene til amarettokremen i en kjele og rør til det koker opp. Avkjøl. Ta bort vaniljestangen. Press kremen gjennom et dørslag. Visp fløten stiv og bland den i vaniljekremen like før servering. Gratiner 6 av marsipanplatene med skibrenner eller i ovn med sterk overvarme. Legg marsipanplater og krem sammen like før servering, ellers kan marsipanen bli bløt. De gratinerte platene skal på toppen. Pynt med skinnfrie appelsinbåter, friske bær og mynte. Dryss lett med melis. Skal marsipanplatene flamberes med skibrenner, må de legges på stålbenk eller dobbel aluminiumsfolie, ellers kan det lett ta fyr. Amaretto-likøren kan byttes ut med 1 mandeldråpe.