Marvposteier
Denne gode oppskriften på marvposteier gir ca. 25 stk.
Oppskrift av: Camilla Agerup
Ingredienser
150 g
smør150 g
hvetemel1 stk
eggeplomme0.5 dl
Kaldt vann1 ss
konjakkMandelfyll:
150 g
Malte mandler125 g
melis3 stk
EggehviterSlik gjør du det:
Smuldre smør og mel.
Rør i eggeplomme og væske. La deigen hvile kaldt.
Mandelmasse: Bland mandler og melis med stivpiskede hviter.
Legg 1/5 av deigen kaldt.
Kjevle ut resten og kle sandkakeformene med deigen. Fyll i mandelmasse.
Kjevle den avkjølte deigen ut og skjær ut smale strimler med bakkelsspore.
Legg to strimler i kors over kakene. Disse kakene er så tunge av fyll at de lett kan bli råstekte under.
Derfor bør de plasseres på nederste rille i stekeovnen slik at de får undervarme.
Stek kakene i ca. 20 min ved 200°.
Avkjøl kakene litt før de tas ut av formene.