Marvposteier

Marvposteier

Denne gode oppskriften på marvposteier gir ca. 25 stk.

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

  • 150 g

    smør
  • 150 g

    hvetemel
  • 1 stk

    eggeplomme
  • 0.5 dl

    Kaldt vann
  • 1 ss

    konjakk
  • Mandelfyll:

  • 150 g

    Malte mandler
  • 125 g

    melis
  • 3 stk

    Eggehviter
  • Slik gjør du det:

    Smuldre smør og mel.
    Rør i eggeplomme og væske. La deigen hvile kaldt.
    Mandelmasse: Bland mandler og melis med stivpiskede hviter.
    Legg 1/5 av deigen kaldt.
    Kjevle ut resten og kle sandkakeformene med deigen. Fyll i mandelmasse.
    Kjevle den avkjølte deigen ut og skjær ut smale strimler med bakkelsspore.
    Legg to strimler i kors over kakene. Disse kakene er så tunge av fyll at de lett kan bli råstekte under.
    Derfor bør de plasseres på nederste rille i stekeovnen slik at de får undervarme.
    Stek kakene i ca. 20 min ved 200°.
    Avkjøl kakene litt før de tas ut av formene.