Medisterkaker
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
TilbehørIngredienser
1 porsjon
1 kg
medisterdeig4 ts
salt2 ss
potetmel1 ts
pepper0.5 ts
muskat, malt0.25 ts
ingefær, malt2 stk
egg(kan sløyfes)3 dl
melk20 stk
stenfriesvisker(kan sløyfes)Slik gjør du det:
1 porsjon = ca 24 medisterkaker Kan lages i god tid før de skal brukes. Holder seg i kjøleskapet 4-5 dager eller i fryseboks i 4-5 måneder. En liten påminnelse: Farse er en ferdig spedd deig, klar til bruk mens deig må spees før bruk. For å få et godt resultat bør medisterdeig og speeingsvæske ha samme temperatur. Elt medisterdeigen seig med salt. Tilsett mel og krydder, arbeid sammen og spe med melk og egg. Litt forsiktig i begynnelsen, øk etter hvert. Elt deigen seig mellom hver speeing. Form til runde kaker, stikk en sviske inn i hver medisterkake og stek i smør i middelsvarm panne. Ha mediserkakene over i en kasserolle med vann eller kraft. Kok opp og la trekke 10-12 min til medisterkakene er gjennomkokt. Medisterkakene kan også legges i et ildfast fat og etterstekes i stekeovn ved 180 ºC i 15-20 min. Tips: Medisterdeigen kan med fordel eltes i en kjøkkenmaskin. Avkjøl medisterkakene godt før de fryses ned. Hele kjelen med medisterkaker kan ev. settes i kaldt vann til avkjøling, rør om en gang i mellom til kaker og kraft er avkjølt.