Mendiants
Lek deg med å lage sjokoladepletter. Gi dem gjerne bort i gave!
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
30 minutter
KonfektIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Nøtter som er fine å bruke: Pistasjnøtter, mandler, hasselnøtter, pekanøtter og valnøtter.
Tørket frukt: Rosiner, blåbær, tranebær, svisker, kandisert ingefær og appelsinskall
Dette blir omtrent 80 stykker.
Smelt sjokolade i vannbad (ha sjokoladen i en bolle som tåler varme over kokvarmt vann, slik at dampen smelter sjokoladen, sakte, men sikkert).
Legg bakepapir på en kald flate. Drypp små pletter av sjokoladen på bakepapiret. Bruk baksiden av spiseskjeen til å lage små sirkler. De bør omtrent 4 centimeter i diameter.
Legg to eller tre ting på toppen (nøtter, frukt og noe annet) på hver bit.
Lek konditor og pynt så godt du kan. Det er lurt å lage omtrent seks stykker av gangen, før du har på mer sjokolade.