
Mini julebrownies
Disse minibrowniesene passer utmerket til juleselskap!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
250 g
Mørk sjokolade120 g
smør4 stk
egg360 g
sukker60 g
hvetemel20 g
kakao0.5 ts
salt1 klype
Vanilla bean paste (kan sløyfes)Vaniljefrosting
200 g
mascarpone5 dl
kremfløte1 dl
melis1 ts
vaniljesukkerSlik gjør du det:
Sett ovnen på 175°C. Ta fram en minimuffinsform og sett ca. 25 mini cupcake former i den, Sett til side så lenge.
Smelt 250 g sjokolade og smør over et vannbad.
Haeggene i en annen bolle, tilsett sukker vanilje og visp det lett sammen.
Hell den smeltede sjokoladeblandingen over i bollen med egg og sukker, og rør til det er blandet inn. Ikke rør mer enn 30-40 sekunder.
Sikt inn mel, kakao og salt og vend det inn i røren.
fyller hver cupcake formmed 1 ss røre og steker dem i 20 minutter.
Brownies må avkjøles helt, og settes kald 1 time før de pyntes med frosting.
Fremgangsmåte frostingLag vanilla frosting ved å ha kremfløte, mascarpone, melis og vanilje i en miksebolle og miks til en jevn og luftig blanding i cirka 3-4 minutter! Jeg bruker en sprøytepose med en wilton 1b-tipp når jeg dekorerer disse brownies. Lag 2 «swirls» på toppen av hver brownies, og pyntgjerne med julegodteri på toppen.