Mini julebrownies

Mini julebrownies

Disse minibrowniesene passer utmerket til juleselskap!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 250 g

    Mørk sjokolade
  • 120 g

    smør
  • 4 stk

    egg
  • 360 g

    sukker
  • 60 g

    hvetemel
  • 20 g

    kakao
  • 0.5 ts

    salt
  • 1 klype

    Vanilla bean paste (kan sløyfes)
  • Vaniljefrosting

  • 200 g

    mascarpone
  • 5 dl

    kremfløte
  • 1 dl

    melis
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • Slik gjør du det:

    Sett ovnen på 175°C. Ta fram en minimuffinsform og sett ca. 25 mini cupcake former i den, Sett til side så lenge.
    Smelt 250 g sjokolade og smør over et vannbad.
    Haeggene i en annen bolle, tilsett sukker vanilje og visp det lett sammen.
    Hell den smeltede sjokoladeblandingen over i bollen med egg og sukker, og rør til det er blandet inn. Ikke rør mer enn 30-40 sekunder.
    Sikt inn mel, kakao og salt og vend det inn i røren.
    fyller hver cupcake formmed 1 ss røre og steker dem i 20 minutter.
    Brownies må avkjøles helt, og settes kald 1 time før de pyntes med frosting. 
    Fremgangsmåte frostingLag vanilla frosting ved å ha kremfløte, mascarpone, melis og vanilje i en miksebolle og miks til en jevn og luftig blanding i cirka 3-4 minutter! Jeg bruker en sprøytepose med en wilton 1b-tipp når jeg dekorerer disse brownies. Lag 2 «swirls» på toppen av hver brownies, og pyntgjerne med julegodteri på toppen.