Mojitomakroner
Fantastiske og friske makroner, perfekt til … alle mulige anledninger.
Oppskrift av: Berit Nordgarden
90 minutter
Ingredienser
Slik gjør du det:
Sikt sammen mandelmel og melis.
Sett 50 g vann og 150 g sukker på koking, mens du pisker eggehviter til marengs - ha i 35 g sukker siste minuttet.
Når sukkerlaken når 120 grader har du den i marengsen i en tynn stråle mens du pisker på lav hastighet. Pisk til du har en tykk, blank og romtemperert marengs. Tilsett farge.
Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken "macaronage". Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner.
Sprøyt ut makroner på bakepapir og la tørke 30-45 minutter.Stek på 150 grader på nest nederste rille i 14 minutter (varierer fra ovn til ovn).
Mojitokrem
Varm opp og bland sjokolade, fløte og limesaft til sjokoladen er løst opp.
Ta av varmen og tilsett øvrige ingredienser, rør sammen til en jevn krem. Avkjøl.
Montering
Sprøyt en liten klatt krem på halvparten av makronskallene og legg den andre halvparten oppå.