Mokkabrownie uten sukker, mel eller melk
Denne kaken er søtet med stevia istedenfor vanlig sukker. Røren er beregnet til en ildfast form.
Oppskrift av: Redaksjonen
Ingredienser
200 g
sjokolade, minst 70%150 g
kokosolje0.5 dl
kaffe, sterk2 ts
Vaniljepulver3 stk
egg2 ss
Steviosa steviapulver150 g
mandler, malte2 ts
bakepulver50 g
Valnøtter, grovhakketSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 170 °C.
Smelt sjokolade og kokosolje forsiktig i en kjele.
Ta kjelen av varmen, bland inn kaffe og vaniljepulver og avkjøl.
Pisk eggedosis av egg og Steviosa steviapulver.
Bland inn mandler, bakepulver og nøtter.
Rør sjokoladeblandingen forsiktig inn i røren og smak eventuelt til med litt mer Steviosa steviapulver eller Sukrinmelis hvis du vil ha den litt søtere.
Ha røren i en liten, smurt ildfast form, stek kaken på midterste rille i 15-20 minutter.
Avkjøl kaken godt i kjøleskap før servering og oppbevar eventuelle rester i kjøleskapet.
Serveringsforslag: Server gjerne mokkabrownie med friske bær og siktet Sukrinmelis.
Oppskriften er hentet fra bokenUten Melk. Frisk med lavkarbo av Dr. Sofie Hexeberg og Tine Berg-Hansen (2013)