Mørk sjokoladekake servert med jordbær og mascarponekrem
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
Sjokoladekake
100 g
kokesjokolade, mørk90 g
smør, usaltet150 g
sukker3 stk
egg1 ss
cognac50 g
valnøtter40 g
hakketsjokolade45 g
hvetemelMascarponekrem
2 ss
sukkerSlik gjør du det:
Stekeovn 175 ˚C, steketid ca 40 min, nederste ribbe. Smelt kokesjokolade og smør. Avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig inn den avkjølte sjokoladeblandingen, cognac og revet appelsinskall (kun det gule av skallet). Bland hakkede valnøtter og sjokoladebiter med hvetemel. Sikt hvetemelet over i røren og vend inn bitene av valnøtter og sjokolade. Hell røren i en godt smurt form, 24 cm og stek i ca 40 min. Kaken skal være litt bløt i midten. Pisk myk kremost med appelsin/limesaft, skall og sukker. La kremen stå og trekke smak ca 1 time før servering. Er jordbærene litt sure vend dem inn med litt melis rett før servering.