Multekake med marengslokk
Dette er en herlig smaksbombe!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
3 stk
egg90 g
sukker90 g
hvetemel0.5 ts
bakepulverFyll:
3 dl
multer3 dl
creme fraiche3 stk
eggeplommer1 ss
vaniljesukkerMarengs:
3 stk
Eggehviter2 dl
sukkerSlik gjør du det:
Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Vend inn mel blandet med bakepulver. Hell røren i en smurt springform, 22–24 cm i diameter.
Stek sukkerbrødet nederst i stekeovnen ved 160° i ca. 25 min. Avkjøl sukkerbrødet på rist.
Legg sukkerbrødet tilbake i springformen. Dekk kakebunnen med multer og fordel over crème fraîche som er rørt sammen med eggeplommer og vaniljesukker.
Pisk eggehvitene halvt stive og tilsett sukkeret under fortsatt pisking til seig marengs. Fordel marengsen på toppen i formen og lag fint mønster med en gaffel.
Sett formen høyt i stekeovnen ved 200° i ca. 15 min. Du må kikke litt inn i ovnen underveis for å unngå at marengsen blir brent.