Myke vafler med surmelk og vanilje

Myke vafler med surmelk og vanilje

Med surmelk i vaffelrøren, blir vaflene ekstra myke og gode. Disse er i tillegg smaksatt med vaniljesukker.

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

  • 100 g

    smør
  • 4 stk

    egg
  • 2 dl

    sukker
  • 1 l

    surmelk
  • 2 ts

    natron
  • 2 ss

    vaniljesukker
  • 500 g

    hvetemel
  • Slik gjør du det:

    Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp. Rør i surmelk, natron, vaniljesukkerog det smeltede smøret. Ha deretter i hvetemelet i et par omganger, og rør til vaffelrøren er tykk og jevn.
    La deigen stå og svelle i ca 30 min.
    Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk gjerne litt ekstra smør under stekingen.
    Serveres nystekte sammen med syltetøy og rømme eller brunost. Vaflene er også gode uten noe på.