Neslesuppe med smilende egg
Det høres skummelt ut å lage suppe av brennesle, men sannheten er at suppen både smaker godt og ser nydelig ut , særlig når den serveres med kokte egg.
Christopher Sjuve
30 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Plukk eller klipp små fine skudd eller spede toppskudd av litt større nesleplanter. Bruk hansker. Etter at neslene er kokt vil de ikke brenne når du tar på dem. Fjerneventuelt grove stilker. Skyll de nyplukkede neslebladene godt i kaldt vann. Kok dem ca. 5 minutter. Sil av kokevannet, det skal brukes i suppen. Skyll bladene i kaldt vann, da beholder de den fine grønne fargen. Hakk bladene i en matprosessor. Finhakk sjalottløk og surr den raskt i smør. Ha på hvetemel og spe med buljong. La suppen koke ca. 5 minutter. Tilsett fløte og hakket nesle og kok opp. Smak til suppen. Kok eggene 6-8 minutter og avkjøl dem. Smilende vaktelegg er også delikat tilbehør til suppen. De kokes ca. 1 1/2 minutt.