Nøttebrød

Nøttebrød

Denne oppskriften gir ett stort nøttebrød.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

25 g

gjær

1 ss

honning

5 dl

vann

1 dl

melk

2 ss

Rapsolje eller solsikkeolje

2 ts

salt

2 dl

Sammalt hvete eller rugmel

150 g

Hassel- eller valnøtter

10 dl

hvetemel

Slik gjør du det:

Smuldre gjæren i en bolle og tilsett honning. Varm opp vann og melk til fingervarmt.
Rør gjæren og honningen ut i noe av den fingervarme væsken. Når gjæren har løst seg opp, hell resten av væsken i bollen.
Tilsett resten av ingrediensene, unntatt sesamfrø og/eller solsikkefrø og elt sammen til en glatt fin deig.
La den heve i 1–1½ time i romtemperatur (eller natten over i kjøleskapet).
Dryss litt mel og sesamfrø eller solsikkefrø på bakebordet. Vend ut deigen og form den til et stort brød.
Stek først brødet på 260° i 10 min. før du skrur ned varmen til 180 grader og fortsetter å steke brødet i ytterligere 30 min.
Avkjøl på rist.