Nøttebrød
Denne oppskriften gir ett stort nøttebrød.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Slik gjør du det:
Smuldre gjæren i en bolle og tilsett honning. Varm opp vann og melk til fingervarmt.
Rør gjæren og honningen ut i noe av den fingervarme væsken. Når gjæren har løst seg opp, hell resten av væsken i bollen.
Tilsett resten av ingrediensene, unntatt sesamfrø og/eller solsikkefrø og elt sammen til en glatt fin deig.
La den heve i 1–1½ time i romtemperatur (eller natten over i kjøleskapet).
Dryss litt mel og sesamfrø eller solsikkefrø på bakebordet. Vend ut deigen og form den til et stort brød.
Stek først brødet på 260° i 10 min. før du skrur ned varmen til 180 grader og fortsetter å steke brødet i ytterligere 30 min.
Avkjøl på rist.