Nøttebunn i langpanne
En god nøttebunn i langpanne kan serveres sammen med mye godt. Her er nøttebunnen i selskap med sitronkrem, pisket krem og blåbær.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
6 stk
egg4 dl
brunt sukker200 g
hasselnøtter0.5 dl
hvetemel1.5 ts
bakepulver1 ss
vaniljesukkerSitronkrem / Lemon curd
2 stk
sitron, revet skall2.5 dl
sukker3 stk
egg125 g
smørKrem
3 dl
kremfløte2 ss
sukkerPynt
1 kurv
blåbærSlik gjør du det:
Pisk egg og sukker luftig. Ha i hakkede nøtter, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland dette inn i eggedosisen.
Hell røren i en bakepapirkledd langpanne (25 x 35 cm) og sett inn i ovn på nederste rille, sted ved 180 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl i formen på rist.
TIPS: For variasjon kan du stikke ut runde kaker av bunnen med et glass.
Sitronkrem/Lemon curd: Vask sitroner før du river av skallet. Press sitronsaft av tre sitroner og mål opp 2 dl. Ha sitronsaft, skall, sukker og egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker. Ta kjelen av platen og visp inn smør. Avkjøl.
Bre en passe mengde av sitronkremen over nøttebunnen. Pisk kremfløten stiv med sukker og fordel over kremen. Legg på bær og server.