Nøttekake
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
KakeIngredienser
4 porsjoner
200 g
nøtter eller mandler3 stk
egg1.5 dl
sukkerSmørkrem
5 stk
eggeplomme1 dl
fløte125 g
sukker1 ts
vaniljesukker150 g
smørSjokoladekrem
1 pl
kokesjokolade, mørk1 dl
kaffe, sterk150 g
smør, mykt75 g
melis1 stk
eggeplommeSlik gjør du det:
En lettlaget kake, som kan varieres på mange måter. Nøtter kan ev byttes ut med mandler. Varm stekeovnen til 175 °C. Dekk bunnen av en springform med bakepapir. Smør kanten på formen. Legg alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til nøttene blir finhakkede. Eller knus/mal nøttene og bland med egg og sukker. Hell deigen i en form 22 cm, stek i 15-20 min på nederste rille i stekeovnen. Nøttebunnen kan servers på mange måter: - Friske bær eller frukt, krem, vaniljekrem, vaniljekesam eller is - Smørkrem: Ha alle ingrediensene til kremen med unntak av smør i en kasserolle. Varm opp uten å koke og rør til en tykk krem (5 min). Ta kasserollen vekk fra platen og rør inn smeltet smør. Avkjøl kremen og smør den over den avkjølte kakebunnen mens den fortsatt er i kakeformen. - Sjokoladekrem: Smelt sjokolade i kaffe. Rør smør og melis lett og porøst. Tilsett eggeplomme og smeltet sjokolade. Bre sjokoladekremen over den avkjølte nøttebunnen. Eller smak til pisket krem med sjokoladesaus og bre over bunnen. - Tilslørt nøttebunn med eple og krem: Bre eplemos og krem over nøttebunnen og dryss litt krokan eventuelt finhakkede mandler/nøtter på toppen.