Nougat brownies
Brownies med nougat...
Christopher Sjuve
60 minutter
Ingredienser
200 g
kremost25 g
sukker1 ts
vaniljesukker75 g
hvetemel, siktet50 g
kokesjokolade, lys1 ts
bakepulver60 g
hasselnøtter1 dl
soyaolje75 g
smør, romtemperert200 g
sukker5 stk
egg150 g
kokesjokolade, lys200 g
kokesjokolade, lys3 ss
vann100 g
melis50 g
hasselnøtterSlik gjør du det:
Bunn
Forvarm stekeovnen til 170C. Smør 1 langpanne 30x 25 cm og ha i bakepapir. Rør sammen ost, vaniljesukker og 25 gr av sukkeret til en jevn masse og sett til side.
Bland sammen mel, 50 gr grovhakket sjokolade og hasselnøtter. Visp sammen olje, smør og resten av sukkeret til en luftig krem. Ha i de sammenpiskede eggene litt etter litt. Smelt 150gr sjokolade i vannbad og avkjøl. Vend sjokoladen i kremen. Rør inn melblandingen.
Fyll halvparten av sjokoladerøren i langpanna og hell over ostemassen. Hell over resten av sjokoladerøren. Stekes i ca 40 min. Ta ut og avkjøl.
Sjokoladeglasur
Smelt 200 gr sjokolade over vannbad. Ha i ca 3 ss vann og melis. Visp til det blir en jevn og glatt glasur. Ha glasuren over kaken og ha på hakkede hasselnøtter.