Nudelsalat med agurk og koriander
Det er helt opp til deg om du vil servere denne nudelsalaten varm eller kald. Den smaker veldig godt samme hva. Før jeg blander selve salaten, lager jeg dressingen. Syren i den gjør at vårløken får nærmest en syltet smak.
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
SalatIngredienser
175 g
nudler1 ts
salt2 stk
hvitløksfedd1 cm
ingefær1 stk
chili - rød3 stk
vårløk1 ss
fiskesaus1 stk
lime - bare saften0.5 stk
agurk1 neve
koriander - ferskSlik gjør du det:
Tilbered nudlene i saltet vann etter anvisning på pakken. Når de er ferdige, heller du dem over i et dørslag og lar dem renne av.
Skrell og finhakk hvitløk og ingefær. Ingefær renses enklest og best ved å skrape vekk skallet med en skje. Finhakk chilien og skjær vårløken i tynne ringer. Ha dette i en liten bolle sammen med fiskesausen og limesaften. La det stå slik i ca. 30 minutter.
Del agurken i to og skrap ut den våte innmaten før du skjærer den i skiver. Klipp opp korianderen og bland sammen alle ingrediensene. Smak til om den er passe salt.