Olivenbrød med soltørkede tomater og krydderurter
Christopher Sjuve
180 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
2 fedd
hvitløk2 stk
rødløk20 stk
soltørkede tomater1 gl
oliven, sorte2 pk
tørrgjær1.5 ts
salt7 dl
hvetemel5 dl
vann2 ss
olivenolje2 ss
olivenolje1.5 dl
finhakket krus persille0.5 dl
finhakket frisk korianderSlik gjør du det:
Finhakk hvitløk og rødløk. Fres det i en panne. Finhakk sorte oliven, soltørkede tomater og krydderurter. Bland det tørre sammen i en bolle. Tilsett hvitløk, rødløk, oliven, soltørkede tomater og krydderurter. Bland inn vann og olivenolje og elt deigen godt, gjerne i en kjøkkenmaskin. La deigen heve i bakebollen til dobbel størrelse. Bak ut to brød og la de etterheve i ca. 40 minutter. Lag 3 snitt i brødet. Stek brødene på 220 °C ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.