Oreo-sjokolade-vaniljekake
Her får du oreo, sjokolade, vanilje, ostekake og jordbær i ett.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Browniesbunn
0.5 stk
Manuelas oppskrift på fudgebrowniesOreomascarpone-krem
5 dl
fløte250 g
mascarpone2 dl
melis1 ts
Vanilje1 pk
Oreokjeks i små biterSjokolademascarpone-krem
300 g
Mørk sjokolade100 g
meierismør1 dl
kaffe3 stk
egg4 pl
gelatin100 g
sukker250 g
mascarponeSlik gjør du det:
Slik lager du browniesbunn
Lag fudge brownies meddenne oppskriften, men lag kun en halv porsjon.
Bruk en rund springform, 20 eller 24 cm, dekket med bakepapir.
Steketid er cirka 20-25 minutter.
Avkjøl helt.
Slik lager du oreomascarpone-krem
Pisk sammen fløte, mascarpone, melis og vanilje i en bolle til det er luftig.
Tilsett oreokjeks, delt opp i biter, og sett det til siden så lenge.
Slik lager du sjokolademascarponekrem
Smelt sjokolade sammen med smør i en bolle over et vannbad.
Bløtlegg gelatin i vann i ca. fem min.
Press vannet godt ut av gelatinen. Smelt gelatinen i varm kaffe og sett til siden så lenge.
Hell den smeltede sjokolade- og smørblandingen i en stor bolle.
Tilsett eggeplommer, mascarpone, kaffeblandingen og salt i sjokoladeblandingen, og visp blandingen slik at den blir utenklumper.
Piskeggehviter og sukker til marengs i en separat bolle.
Rør forsiktig inn marengsen i sjokoladeblandingen, og sett den til siden.
Slik setter du sammen kaken
Smør halvparten av oreomascarpone-kremen over den avkjøltebrowniesbunnen.
Fordel halvparten av sjokolademascarpone-kremen over oreokremen.
Fordel jordbær over det, og gjenta med oreomascarpone-kremen og sjokolademascarpone-kremen.
Sett kaken kjølig til den stivner.
Like for servering, dypp et jordbær i bringebærpuré, du finner oppskriftenher, og legg det på toppen av hver kakebit.