Oreo-sjokolade-vaniljekake

Oreo-sjokolade-vaniljekake

Her får du oreo, sjokolade, vanilje, ostekake og jordbær i ett.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Browniesbunn

0.5 stk

Manuelas oppskrift på fudgebrownies

Oreomascarpone-krem

5 dl

fløte

2 dl

melis

1 ts

Vanilje

1 pk

Oreokjeks i små biter

Sjokolademascarpone-krem

300 g

Mørk sjokolade

1 dl

kaffe

3 stk

egg

4 pl

gelatin

100 g

sukker

Slik gjør du det:

Slik lager du browniesbunn
Lag fudge brownies meddenne oppskriften, men lag kun en halv porsjon.
Bruk en rund springform, 20 eller 24 cm, dekket med bakepapir.
Steketid er cirka 20-25 minutter.
Avkjøl helt.
Slik lager du oreomascarpone-krem
Pisk sammen fløte, mascarpone, melis og vanilje i en bolle til det er luftig.
Tilsett oreokjeks, delt opp i biter, og sett det til siden så lenge.
Slik lager du sjokolademascarponekrem
Smelt sjokolade sammen med smør i en bolle over et vannbad.
Bløtlegg gelatin i vann i ca. fem min.
Press vannet godt ut av gelatinen. Smelt gelatinen i varm kaffe og sett til siden så lenge.
Hell den smeltede sjokolade- og smørblandingen i en stor bolle.
Tilsett eggeplommer, mascarpone, kaffeblandingen og salt i sjokoladeblandingen, og visp blandingen slik at den blir utenklumper.
Piskeggehviter og sukker til marengs i en separat bolle.
Rør forsiktig inn marengsen i sjokoladeblandingen, og sett den til siden.
Slik setter du sammen kaken
Smør halvparten av oreomascarpone-kremen over den avkjøltebrowniesbunnen.
Fordel halvparten av sjokolademascarpone-kremen over oreokremen.
Fordel jordbær over det, og gjenta med oreomascarpone-kremen og sjokolademascarpone-kremen.
Sett kaken kjølig til den stivner.
Like for servering, dypp et jordbær i bringebærpuré, du finner oppskriftenher, og legg det på toppen av hver kakebit.