Osteiskake med vanilje og sjokolade
Lekker iskake som smaker som softis!
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Bunn
8 stk
Digestive50 g
smørIskrem
4 stk
eggeplommer2 dl
sukker200 g
kremost naturell2 ts
vaniljesukker3 dl
kremfløtePynt
1 dl
sjokoladestrøsselSlik gjør du det:
Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Klem kjeksblandingeni bunnen av en rund kakeform (24 cm i diameter).
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk inn romtemperert kremost. Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Vend dette inn i isblandingen (bruk en stålvisp slik at blandingen blir luftig og klumpfri). Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel eller revet sjokolade.
Sett formen i fryseren i minst 4 timer, slik at isen stivner. Ta kaken ut av fryseren 10-15 min før servering og sett den forsiktig på et kakefat.