Osteiskake med vanilje og sjokolade

Osteiskake med vanilje og sjokolade

Lekker iskake som smaker som softis!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Bunn

  • 8 stk

    Digestive
  • 50 g

    smør
  • Iskrem

  • 4 stk

    eggeplommer
  • 2 dl

    sukker
  • 200 g

    kremost naturell
  • 2 ts

    vaniljesukker
  • 3 dl

    kremfløte
  • Pynt

  • 1 dl

    sjokoladestrøssel
  • Slik gjør du det:

    Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Klem kjeksblandingeni bunnen av en rund kakeform (24 cm i diameter).
    Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk inn romtemperert kremost. Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Vend dette inn i isblandingen (bruk en stålvisp slik at blandingen blir luftig og klumpfri). Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel eller revet sjokolade.
    Sett formen i fryseren i minst 4 timer, slik at isen stivner. Ta kaken ut av fryseren 10-15 min før servering og sett den forsiktig på et kakefat.