Osteiskake
Deilig osteiskake! Kjekk å ha på lur i fryseren til en passende anledning.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Bunn
12 stk
DigestivekjeksOsteiskrem
200 g
kremost naturell3 stk
Eggehviter3 stk
eggeplommer3 dl
sukker1.5 dl
kremfløteTopping
10 stk
DigestivekjeksServering
frukt eller bær
bringebærsaus
Slik gjør du det:
Dekk bunnen av kakeformen med bakepapir.
Knus kjeksen og ha den i formen, fordel kjeksen utover bunnen.
Rør kremosten myk og uten klumper. Stivpisk eggehvitene. Pisk eggeplommene med sukker til seig eggedosis. Visp fløten stiv. Bland eggehvitene, eggedosis og krem sammen med kremosten.
Hell ostekremen over kjeksen og sett formen i fryseren natten over.
Ta ut kaken av fryseren en halvtimes tid før servering. Knus kjeksen til toppingen i en mikser. Dryss knuste kjeks over osteiskaken ved servering.
Pynt med bær og server bringebærsaus ved siden av.