Osteiskake

Osteiskake

Deilig osteiskake! Kjekk å ha på lur i fryseren til en passende anledning.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Bunn

  • 12 stk

    Digestivekjeks
  • Osteiskrem

  • 200 g

    kremost naturell
  • 3 stk

    Eggehviter
  • 3 stk

    eggeplommer
  • 3 dl

    sukker
  • 1.5 dl

    kremfløte
  • Topping

  • 10 stk

    Digestivekjeks
  • Servering

  • frukt eller bær
  • bringebærsaus
  • Slik gjør du det:

    Dekk bunnen av kakeformen med bakepapir.
    Knus kjeksen og ha den i formen, fordel kjeksen utover bunnen.
    Rør kremosten myk og uten klumper. Stivpisk eggehvitene. Pisk eggeplommene med sukker til seig eggedosis. Visp fløten stiv. Bland eggehvitene, eggedosis og krem sammen med kremosten.
    Hell ostekremen over kjeksen og sett formen i fryseren natten over.
    Ta ut kaken av fryseren en halvtimes tid før servering. Knus kjeksen til toppingen i en mikser. Dryss knuste kjeks over osteiskaken ved servering.
    Pynt med bær og server bringebærsaus ved siden av.