Ostekake i paiform

Ostekake i paiform

Frisk og fløyelsmyk ostekake som smelter i munnen!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Kjeksbunn

  • 12 stk

    havrekjeks
  • 100 g

    smør
  • 0.5 ts

    kanel
  • Ostefyll

  • 500 g

    kremost naturell
  • 1 dl

    seterrømme
  • 1 stk

    sitron, saft og revet skall
  • 150 g

    sukker
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • 4 stk

    egg
  • Rømmekrem

  • 2 dl

    seterrømme
  • 2 ss

    melis
  • Pynt

  • lime og jordbær
  • Slik gjør du det:

    Knus kjeksen og bland inn smeltet smør og kanel. Hell kjeksblandingen i en paiform, diameter fra 24-26 cm, og klem den godt sammen til en jevn kakebunn. Stek bunnen på nederste rille ved 180 graderi 10 minutter.
    Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen. Hell ostefyllet over den stekte kjeksbunnen. Skru ned temperaturen til 140 grader og stek i ca. 30 minutter.
    Kaken er ferdig når den har stivnet langs kantene, men fortsatt er myk i midten. Avkjøl.
    Rør rømme og melis sammen og fordel kremen over kaken.
    Pynt med lime og jordbær, eventuelt annen frukt.