Ostekake i paiform
Frisk og fløyelsmyk ostekake som smelter i munnen!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Kjeksbunn
12 stk
havrekjeks100 g
smør0.5 ts
kanelOstefyll
500 g
kremost naturell1 dl
seterrømme150 g
sukker1 ts
vaniljesukker4 stk
eggRømmekrem
2 dl
seterrømme2 ss
melisPynt
lime og jordbær
Slik gjør du det:
Knus kjeksen og bland inn smeltet smør og kanel. Hell kjeksblandingen i en paiform, diameter fra 24-26 cm, og klem den godt sammen til en jevn kakebunn. Stek bunnen på nederste rille ved 180 graderi 10 minutter.
Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen. Hell ostefyllet over den stekte kjeksbunnen. Skru ned temperaturen til 140 grader og stek i ca. 30 minutter.
Kaken er ferdig når den har stivnet langs kantene, men fortsatt er myk i midten. Avkjøl.
Rør rømme og melis sammen og fordel kremen over kaken.
Pynt med lime og jordbær, eventuelt annen frukt.