
Ostekake med rabarbara
Rabarbara i ostekake er en uvanlig, men digg kombinasjon...
Oppskrift av: Camilla Agerup
Ingredienser
Bunn
175 g
havrekjeks100 g
mandler75 g
smørFyll
500 g
Mascarponeost eller kremost naturell2 dl
creme fraiché2 stk
eggTopping
500 g
Rabarbara1 dl
sukker1 dl
ripsgeléSlik gjør du det:
Kjør mandler og kjeks til en smulet masse i en food processor.
Tilsett smeltet smør. Kjør massen sammen.
Trykk smulene ut i en ildfast form, 20 x 30 cm, kledd med bakepapiri bunnen.
Bland sammen mascarpone, crème fraîche, egg og sukker og hell det over bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 150° i ca. 1 time.
Skrell rabarbraen og del den i like lange lengder. Legg dem i en kjele og hell over sukker. La rabarbraen koke på svak varme til den er mør. Ta den ut av kjelen og la den avkjøles på et stykke kjøkkenpapir, slik at overflødig væske forsvinner.
Legg stilkene på når kaken er ferdig stekt. Pensle med smeltet ripsgelé. Skjær kaken i firkanter og server.
Pynt gjerne med litt frisk mynte.